divendres, 11 de setembre del 2009

Descobrint la Web 2.0




Ens posam en situació.




Al·lot de 22 anys a la seva taula de feina cercant cursos que l'Administració li ofereix pel simple fet de ser treballador (ja tota una sort). El que cerca és culturitzar-se i crèixer laboral i personalment. Ell pensa... per què he de fer els cursos típics? Cercarem algun que cridi l'atenció i del que desconegui la temàtica. Així és com troba "La Web 2.0: Introducció a la web per col·laborar".




Què serà?


No sé.


Però sona interessant.




Així és com comença el coneixement, amb el desconeixement. Començam el curs i començ a rebre una quantitat d'informació desconeguda per a mi. Al principi sona confós, fins i tot absurd i inútil, però amb les hores vaig descobrint que la cosa és sèria, que hi ha un món darrera que l'envolta, invisible per als desconeixedors i enorme. Com pot ser que no ho sabés tot això? Falta d'informació supòs.




Ens expliquen que la web 2.0 permet que la informació vengui a nosaltres i no que nosaltres la cerquem. Com s'explica això? El procés comença sient un mateix consumidor d'informació que, amb l'interés i sabent utilitzar les eines adients, poc a poc ens convertim en productors d'aquesta. Sient aquesta una explicació per primer de primària, aconseguim que la informació ens segueixi alhora que la produïm. En què es resumeix tot això finalment? En una xarxa social en què tots podem estar connectats. Per millors explicacions i no les d'un aficionat amb cinc dies de curs... aquest vídeo:





Tot el que pugui haver escrit o tot el que podria no bastaria per tractar d'explicar què és la Web 2.0 (tampoc en sabria, no ens enganem) així que esper que el professor del curs (si és que qualque dia llegeix això) disculpi la mala explicació del que ha entès aquest alumne, si és que ha entès res, en cas d'ocórrer això no es culpi... pensi que al manco m'ha descobert un món nou a dins el Google. Sense aprofundir, hem descobert utilitats i eines que la majoria desconeixem però carregades d'utilitat, com el Google Reader, Google Docs, Google Sites... (tots breument explicats a l'anterior link).


A tots aquells que vos resulti curiós i desconegut aquest món vos convidaria a tastar-ho, almanco intentar-ho. Hi ha una cosa molt gran moguent-se allà darrere, un canvi continu que evoluciona cap una grandiosa xarxa social que pot esdevenir en grans canvis en la manera que tenim d'entendre i fer les coses.



Per als curiosos, més vídeos explicatius:


- Web 2.0 la Web del usuaris: http://www.youtube.com/watch?v=yQgLJiB09ic


- Social Media in Plain English (subtitulat espanyol)http://www.youtube.com/watch?v=yhrPSoOkOCs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada